Kimsesiz çocukların kimsesi oldular

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, eğitim gönüllüsü bir gurup vatandaş bir araya gelerek çeşitli etkinlikler düzenleyerek, Alibey Çocuk Yuvası'nda barınan çocuklara şefkatli ellerini uzatıyorlar.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2012 15:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Önceki gün, Ayvalık'ın ?Fatma Annesi' olarak tanınan Fatma Cavlu'nun öncülüğünde, Muadder Yılmaz, Öznur Kavalalı, Sevtap Şahin, Ülkü Karadağ ve arkadaşları tarafından gerçekleşen etkinlikte, yurdun bahçesinde düzenlenen etkinlikte yurtta barınan miniklerle buluştu. Kendilerine gönüllü annelik yapmaya çalışan kadınların beraberinde getirdikleri pasta, çörek ve börekleri afiyetle yiyen yuva çocuklar, daha sonra Ayvalık gecelerinin tanınmış müzisyenlerinden Piyanist Murat'ın şarkılarıyla saatlerce gönüllerince eğlendiği gözlendi. Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Ayvalık İlçe Müdürü ve Alibey Çocuk Yuvası Müdür Vekili Erol Sarıçam'ın da hazır bulunduğu etkinlikte, hayırsever kadınların, şefkate ihtiyacı olan kimsesiz çocuklarla tek tek ilgilenerek, onları bağırlarına basması duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

SIRA YURTTA BARINAN MİNİKERİN BİLGİSAYARLARININ YENİLENMESİNDE

Etkinliğin düzenlenmesine öncü olan Fatma Cavlu, ?çocuklarım' diye nitelediği, Alibey Çocuk Yuvası'nda barınan minikler için bu tip etkinlikleri sıkça yaptıklarını ve bu çocukların eğitimleri için gereken tüm ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için üzerilerine düşecek her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduklarını kaydetmesi dikkat çekti.

Etkinliği düzenleyen kadınların, önümüzdeki günlerde de yurtta barınan miniklerin bilgisayarlarının yenilenmesini sağlayabilmek için kolları sıvadıkları belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber